top of page

Waarom zou je een babybeurs bezoeken?


Een babybeurs is een leuk event speciaal georganiseerd voor toekomstige ouders. Je vindt er heel veel informatie terug over zwangerschap en baby's. Alle belangrijke merken, maar ook heel leuke organisaties of kleine zelfstandigen die ook maar iets te maken hebben met zwangerschap, ouderschap en baby's, kan je hier terugvinden.

Een bezoekje aan een babybeurs is het uitgelezen moment om nieuwe dingen te ontdekken.

Je vindt er de laatste innovaties en de meest nieuwe ontwikkelingen op gebied van babyuitzet en hebbedingetjes voor stijlvolle mama's in spe.


Je kan op een babybeurs heel makkelijk producten en diensten vergelijken. Zo kan je op een efficiënte manier afwegen en beslissen wat het beste bij jou past. Je kunt er ook veel babyproducten uitproberen, zoals kinderwagens, autostoelen en babydragers. Dit geeft je de kans om deze producten eerst uit te testen voordat je ze aanschaft, zodat je zeker weet of ze bij jouw levensstijl passen.


Een heel groot voordeel van een babybeurs is het persoonlijk contact. Op een babybeurs kun je terecht voor adviezen van deskundigen op het gebied van zwangerschap en baby's. Of het nu gaat om voeding, verzorging of slaap, je krijgt de kans om je vragen te stellen en informatie op te doen. Hierdoor kun je beter geïnformeerde beslissingen nemen over wat je nodig hebt betreffende de zorg voor je baby.


Op heel veel babybeurzen vind je naast de exposanten ook heel wat leuke activiteiten terug. Je kan er een workshop volgen, demonstraties bijwonen of luisteren naar een lezing van een expert.


Een babybeurs is eveneens een uitstekende gelegenheid om te netwerken met andere zwangere vrouwen of toekomstige ouders. Je kan elkaar inspireren en steunen in deze bijzondere tijd. Tenslotte is een babybeurs een leuke en leerzame ervaring voor aanstaande ouders. Je kunt er veel inspiratie opdoen en een mooie dag doorbrengen met je partner of vriend(in).


Op een babybeurs kan je ook heel vaak kortingen en aanbiedingen vinden op verschillende producten en diensten. Dit is een uitstekende kans om geld te besparen op alles wat je nodig hebt voor je baby. Behalve kortingen zijn er ook veel gratis goodies en giveaways te vinden. Het is zo dat je van op een babybeurs nooit met lege handen huiswaarts keert!


De 5 voordelen van een babybeurs samengevat:

  1. Alle producten en diensten onder 1 dak

  2. Vragen stellen aan experts

  3. Informatie verzamelen en zaken uittesten

  4. Kortingen en weggevertjes

  5. Kennismaken met andere gelijkgestemden

Ik geef je ook graag 5 tips mee voor een geslaagd babybeursbezoek:

  1. Check op voorhand de exposantenlijst en duidt aan bij wie je zeker wil langsgaan. Door een lijstje te maken van de producten en diensten waarin je geïnteresseerd bent kan je gericht op zoek gaan en bespaar je tijd.

  2. Voorzie voldoende tijd voor je bezoek aan de babybeurs. Zo kan je alles rustig bekijken en weloverwogen beslissingen nemen. Zorg ook dat je weet hoe laat de workshops en activiteiten doorgaan die je graag wil meepikken (als die er zijn).

  3. Neem iemand mee naar de babybeurs zoals je partner, een vriendin, je mama. Samen onthoud je meer en kan je beter beslissingen nemen.

  4. Neem af en toe een pauze en ga tussendoor even zitten zodat je niet te vermoeid raakt. Drink ook voldoende water zodat je gehydrateerd blijft. Aangezien je met andere zaken bezig bent vergeet je sneller om te drinken.

  5. Noteer je vragen zodat je ze niet vergeet en durf ze ook te stellen aan de standhouders. Ze zijn daar om je te helpen en te informeren.

Tot slot vind je hier een overzicht van de babybeurzen die je in 2023 in België kan bezoeken:Ik wens je alvast veel plezier met jouw bezoek aan een babybeurs!


The Mommy Experts zal aanwezig zijn op Babydays Gent.

Wil jij kans maken op een gratis duoticket? Check dan snel deze Instagram of facebookpost!
99 weergaven0 opmerkingen
bottom of page